0800 266 64 36

 

 

 

 

 

 

Anonimiteit en beroepsgeheim

 

  • Stop it Now! is anoniem: wie Stop it Now! belt hoeft zijn/haar identiteit niet kenbaar te maken.
  • Stop it Now! is vertrouwelijk: al onze medewerkers hebben beroepsgeheim.
  • Stop it Now! is gratis: je betaalt niets voor je telefoongesprek. Ons nummer verschijnt daarom ook niet op je telefoonrekening.

 

Anonimiteit

 

Als je belt met Stop it Now!, is dat anoniem, vertrouwelijk en gratis. Je hoeft je geen zorgen te maken over de zichtbaarheid van Stop it Now! op je telefoonrekening, ons nummer is afgeschermd.

 

Wanneer je per e-mail contact opneemt met Stop it Now!, kan je ervoor kiezen om anoniem contact op te nemen. Het is niet verplicht naam- of adresgegevens achter te laten en je kan gebruik maken van een e-mailadres dat niet herleidbaar is naar jou. Daarnaast kan je gebruik maken van een schuilnaam. Degene die per e-mail contact opneemt met Stop it Now!, kan zo zelf kiezen of het contact anoniem is of niet.

 

Beroepsgeheim

 

Stop it Now! is vertrouwelijk. Alle medewerkers hebben beroepsgeheim. Het beroepsgeheim is de plicht om te zwijgen over feiten en gegevens van derden, die iemand bij het uitoefenen van zijn beroep te weten is gekomen.

 

Echter, wanneer wij ernstige vermoedens hebben dat een minderjarige in direct gevaar is, zijn wij wettelijk verplicht dit te melden aan de betreffende instanties. Dit kan alleen wanneer wij ook voldoende informatie hebben om dit te melden. Dit betreft alleen toekomstig gevaar en geen daden in het verleden.